EDUKATIVNA RADIONICA ZA ŽENE– „ŽENSKI KUTAK – BOLEST NIJE KRAJ, TO JE NOVI POČETAK“

U Društvenom centru Visoko (prostorije Gradskog kina Visoko) održana je edukativna radionica  „Ženski kutak – Bolest nije kraj, to je novi početak“.

Organizatori radionice su Općina Visoko, UNDP i Fondacija Networks.

Inače, ova radionica je dobila naziv po dvije objavljene knjige autorice Enise Zulović, “Bolest nije kraj” i “Novi početak”.

Edukativnoj radionici su prisustvovale naše sugrađanke, koje su pomno pratile predavanje i promociju knjiga autorice, sačinjenih od teške životne borbe i velike pobjede opake bolesti 21.stoljeća.

Autorica je nesebično iznijela detalje iz najtežeg životnog perioda kako bi podigla svijest žena o bolesti koja ne bira vrijeme, naciju niti starosnu dob.

„Najveći razlog za ozdravljenje bila su moja djeca, majka, suprug. Karcinom se ne liječi samo citostaticima, nego i zagrljajem“, istakla je Zulović.

Tokom radionice predstavljeni su i faktori rizika na koje je moguće i na koje nije moguće utjecati, kao i prevencija s ciljem ranog otkrivanja kancera dojke i njegovog liječenja.

„U ovoj bolesti nema pravila. Ne morate biti u rizičnoj skupini da biste dobili kancer. Bila bih zadovoljna i presretna kada bi moja priča podstakla barem jednu ženu na ljekarski pregled“, zaključila je autorica.

Press Općine Visoko