GRADONAČELNICA AMRA BABIĆ NA ZAJEDNIČKOM IFTARU U ISLAMSKOM CENTRU MAUROVIĆI

Islamski centar u džematu Maurovići večeras je na zajedničkom iftaru ugostio gradonačelnicu Amru Babić sa saradnicima.

Prijatno druženje je potrajalo od vremena iftara do teravih namaza uz mnogo osmijeha, pozitivnih priča i podsjećanja na sve što su lokalne vlasti i mještani Maurovića uradili zajedno. Gradonačelnica je uživala sa dječicom koja su pjevala ilahije, a bilo je i mnogo fotki koje će putovati u Australiju, Rusiju, Njemačku i širom svijeta.

“Znam koliko ste jaka zajednica. Koliko se čvrsto zajedno držite i zato mi je bilo zadovoljstvo doći nakon vašeg poziva na iftar. Vi ste pravi primjer kako jedna lokalna zajednica treba da izgleda.

Ramazan traje mjesec dana u ovom pojavnom obliku, ali treba da traje godinu u našim srcima i našim životima.”- rekla je gradonačelnica Babić i poželjela:

“Našim dragim hanumama koje se nalaze u trećoj životnoj dobi želim lahku starost. Da ih djeca, komšije i prijatelji paze. Jedan čovjek sam ne može ništa. Ni kad je radostan ni kad je tužan nema sa kome to da podijeli. Zato me raduje ovo vaše zajedništvo u Maurovićima i tu blagodat koju imate trebate što više koristiti i širiti.

Hvala i damama sa RTV Visoko koje su večeras sa nama. Mnogo mi je ljudi reklo da ramazanski program na RTV Visoko nikada nije bio bolji i koristim priliku da pohvalim Mirhu Ganić i Melihu Aliomerović  te njihovu ekipu sa kojom sve to realizuju.

Na kraju su razmijenjeni pokloni uz želju da u zdravlju i rahatluku dočekamo bajramske blagdane.

Fotografije na FB stranici RTV Visoko visocka.ba

ILI KLIKOM OVDJE