IZVJEŠTAJ SA PRESS KONFERENCIJE RK „BOSNA CENTROTRANS“ UOČI ČETVRTFINALA KUPA BIH

Rukometaše visočke Bosne Centrotrans, nakon reprezentativne pauze, očekuje utakmica u Kupu protiv ekipe Gračanice. Utakmica se igra u okviru četvrtfinala, a Visočani su organizovali “vanrednu” press konferenciju. Ona uopšte nije bila vanredna, kao što je stajalo u pozivu, a to je objasnio i predsjednik Upravnog odbora Adnan Delić, koji je stigao sa cijelom ekipom.

– „Okupili smo se iz dva razloga, čak smo i press konferenciju nazvali vanrednom, ali ne u smislu da se dešava nešto spektakularno loše ili spektakularno dobro, nego zato što je pred ovom ekipom niz utakmica od čijih rezultat ovisi naš krajnji plasman u samoj u Premijer ligi i ono što je mnogo važnije u ovom momentu, četvrtfinalna utakmica Kupa BiH. Zbog toga je press konferencija vanrendna, a za one koji se pitaju zašto je cijela ekipa došla na konferenciju: zato što je to ekipa koja čini jednu cjelinu, koja u ovom trenutku iza sebe ima mnogo teških utakmica, koja je pokazala veliku borbenost i karakter, što je visočka publika prepoznala i to je ono što se posljednjih 10-15 godina tražilo i očekivalo u Visokom“, rekao je Delić i dodao:

– „Po reakcijama publike vidi se da su momci dali sve od sebe, a to publika ovdje cijeni i mi smo na neki način svi zajedno počeli vraćati sjaj visočkom rukometu. Odavde svi zajedno želimo da pozovemo što veći broj gledalaca u KSC „Mladost“ da podrži ovu ekipu, koja to zaslužuje. Jaka, gromoglasna podrška, kakvu samo visočka publika zna dati, sigurno će biti jak vjetar u leđa protiv Gračanice, da ostvarimo ubjedljiviju pobjedu pred miran revanš“.

Trener ekipe Edhem Sirćo istakao je da povrede kroje sastav, ali i da cijeni Gračanicu.

– „Predsjednik je otprilike naveo razloge ovakve press konferencije i mislimo da je potrebno da motivišemo i sebe i publiku uoči kup utakmice protiv Gračanice. Igramo protiv ekipe koja je po kvalitetu premijerligaška, ali sticajem okolnosti trenutno je u Prvoj ligi. Od početka imamo dva cilja, a to su 5. mjesto u Premijer ligi i igranje u završnici Kupa. Zasad nam u prvenstvu ide odlično, dok je nakon dužeg vremena vrijeme za meč u Kupu. Očekuju nas veoma teške utakmice i u Visokom i u Gračanici. Mi smo u dobroj formi, u dobrom ritmu, no činjenica je da imamo par povrijeđenih igrača, prije svega Korjenić i Grčo, ali se nadam da to neće utjecati na raspoloženje i da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati utakmicu. Mogu obećati da će ekipa dati sve od sebe, a posebno u ovom meču, jer je Kup takmičenje u kojem svi imaju šansu. Potrebno je ostvariti što veću razliku, kako bismo išli što mirnije na revanš, kazao je Sirćo“.

Kapiten Bosne Centrotrans Adnan Harmandić kazao je da očekuje veliku podršku.

– „Nakon reprezentativne pauze, slijedi težak period pred nama. Prva je protiv Gračanice, koja je najteža jer je prva i bitna jer se želimo da se plasiramo na Final four Kupa. Preuzimamo ulogu favorita, jer smo kvalitetniji, mada ne podcjenjujemo Gračanicu, jer ima vrlo kvalitetnu ekipu. Naš zadatak da je pobijedimo sa što je moguće većom razlikom. Ovaj mjesec će biti veoma težak, jer ćemo stalno biti u ritmu srijeda-subota i neće biti mnogo vremena za odmor, kao ni za treninge i sve greške ćemo morati ispravljati na utakmicama. Iskoristio bih priliku i da pozovem publiku da dođe u što većem broju da nam da podršku, kao i dosada. A ovo dosad je bilo fenomenalno, mislim da je malo ovakve publike u Bosni Hercegovini. Mi ćemo se potruditi da borbenošću i zalaganjem opravdamo njihovo povjerenje“, riječi su Harmandića.

Utakmica RK Bosna Centrotrans – RK Gračanica igra se sutra od 19 sati u KSC Mladost u Visokom.

U pretprodaji karata prodato je već 180 komada, a RK Bosna Centrotrans organizovao je nagradnu igru na poluvremenu. Nagrada je dres kluba, a učestvuju svi oni koji kupe karte štampane za meč Kupa.