OZRAKOVIĆI: NOVI MILIONSKI PROJEKAT ZA MALI GRAD VELIKIH MOGUĆNOSTI

Poslovna zona Ozrakovići vrijedi za jedno od najatraktivnijih u ovom dijelu BiH i Jugoistočne Evrope. Locirana je na ulazu u Visoko, u neposrednoj blizini koridora Vc, željezničke stanice, te regionalnih puteva R 445 i R 443.

Upravo iz ovih razloga Općina Visoko je pokrenula niz investicija ukupne vrijednosti oko million maraka kako bi ovu poslovnu zonu učinila još atraktivnijom za postojeće kompanije, ali i za nove investitore.

Uskoro počinje totalna rekonstrukcija ceste na potezu od firme “Vispak” pa do ulaza u naselje Ozrakovići koja će podrazumijevati i urađenu odvodnju oborinskih voda sa kolovozne konstrukcije, fekalnu kanalizaciju za buduće objekte na parcelama uz pješačku stazu i javnu rasvjetu.

Novim milionskim projektom se nastoje još više poboljšati uslovi u poslovnoj zoni Ozrakovići sa namjerom inteziviranja privrednog oporavka i razvoja lokalnog područja.

Naravno, konačan cilj načelnice Amre Babić i saradnika je otvaranje novih kompanija na području općine, ulazak svježeg kapitala u općinu, povećavanje broja zaposlenih što se uklapa u zacrtani plan izgradnje Općine sa ambijentom ugodnog življenja.