POČELO SNIMANJE RAMAZANSKOG PROGRAMA RTV VISOKO

Televizija Visoko počela je sa snimanjem već prepoznatljivog projekta kakav je Ramazanski program.

Ove godine, gledaoci će u potpunosti moći da uživaju u novom vizuelnom  identitetu i programu emitovanom iz dva studijska prostora. Posebnu  pažnju urednici i voditelji polažu na program uživo vikendom koji će biti emitovan sa terase i iz kupole KC Altindag.

Ramazanski program sadržajno je vrlo bogato koncipiran kroz rubrike: „Visočki alimi“, “Visočke džamije“, „Džemati“,“Dersovi“ ,“Ramazanske  teme“, „Ramazanske priče“….

Jedan od najgledanijih sadržaja „Mukabela“ ove godine ima novi vizuelni dizajn prilagođen svim gledaocima. Pored učenja na arapskom jeziku, ove godine gledaoci mogu pratitit mukabelu i na bosanskom jeziku.

Ramazan je mjesec intenzivnog islamskog življenja, stoga je posebna pažnja posvećena školama hifza, Islamskim centrima, kao i pripremama iftara, teravih namazu, mukabelama i ostalim ibadetima.

U studijskim prostorima biće ugošćene najpoznatije bh. ličnosti iz svih sfera života. Posebne će biti ramazanske večeri uživo i za vrijeme zajedničkih iftara u KC Altindag koji se realizuju u saradnji sa Općinom Visoko.