Sedmica padavina, a potom promjene u Bosni i Hercegovini

Narednih sedam dana očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojave grada, saopćeno je Federalnog hidrometeorolog hidrometeorološkog zavoda. Potom u BiH slijedi velika promjena vremena, a temperature će dosezati i 33 stepena Celzijusa.

U periodu od 27. maja do 04. juna na prostoru centralne, sjeverne i istočne Bosne prognozira se stabilno vrijeme, dok na zapadu i jugozapadu Bosne, te na prostoru Hercegovine očekujemo intenzivnije lokalne pljuskove sa grmljavinom.

U pogledu temperaturnog režima očekuje se nešto svježiji period od 21. do 31. maja i topliji od 1. do 5. juna. Jutarnje temperature u Bosni u prvom periodu prognoziraju se od 10 do 15, a u Hercegovini od 12 do 17 stepeni, dok se dnevne u Bosni očekuju od 24 do 29, a u Hercegovini od 27 do 32 °C.

U nešto toplijem periodu, početkom narednog mjeseca, prognozirane jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 13 do 18, a u Hercegovini od 15 do 20 stepeni, dok će dnevne u Bosni dostizati 30, a u Hercegovini i 33 °C, saopćeno je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

ba.n1info.com