VEČERAS ĆE BITI POZNAT PRVI FINALISTA LIGE PRVAKA

Liverpool će bez najboljeg igrača pokušati kreairati senzaciju i nadoknaditi zaostatak od 3:0 protiv Barcelone.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp potvrdio je crne slutnje svih navijača Redsa uoči uzvratnog dvoboja polufinala Lige prvaka protiv Barcelone.

“Mohamed Salah je dobro, ali neće igrati večeras protiv Barcelone”, rekao je Klopp na otvaranju konferencije za novinare.

Nakon razočaravajuće vijesti uslijedilo je pitanje o taktici za uzvrat.

“Moramo zabiti dosta golova Barceloni, ekipi koja je sjajna i komplicirana. Lovimo težak rezultat i moramo ići korak po korak. Ne smijemo razmišljati o trećem golu prije nego što zabijemo prvi. Moramo ići malo-pomalo i pokušati ostati smireni tokom cijelog susreta”, kazao je Klopp i otkrio da vjeruje u prolaz.

“Naravno da vjerujem. Svi vjerujemo. Ovo je nogomet. Vjerujem u svoje momke. Nećemo imati dva najbolja strijelca, a moramo zabiti dosta golova Barceloni. Život nije jednostavan, ali imamo opcija u napadu i idemo kreirati senzaciju”, kazao je njemački stručnjak.

Klopp ima i plan kako zaustaviti Lea Messija, čovjeka koji im je u prvom susretu postigao dva pogotka.

“Sutra ćemo morati biti savršeni. I navijači će morati biti savršeni. Moramo stvoriti atmosferu koja će nam u tome pomoći. Ova utakmica mora biti tulum, nogometni praznik u kojem ćemo slaviti nogomet”, zaključio je Klopp.

Susret je na rasporedu večeras s početkom u 21 sat.