Vijesti 122 za 28.7.2017.

JAVNI RED I MIR

            Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

            U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

            Na području Ze-Do kantona registrovano je šest krivičnih djela.

Zenica

            Dana 28.07.2017.godine u  11,20 sati u prostorijama kazneno popravnog zavoda Zenica, prilikom pregleda lica J.O. iz Tuzle, pronađeno je 4,75 grama bijele praškaste materije koja asocira na narkotičko sredstvo “Speed”.Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Visoko

            Dana 28.07.2017.godine u 11,50 sati od strane službenika uniformisane policije u ul. Rašidovića br.7, u dvorištu kuće vl.lica  O.S. iz Visokog, uočeno je 7 (sedam) stabljika biljke koja asocira na na indijsku konoplju.Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres dvorišta i kuće vl.navedenog lica, kojom prilikom je pronađen navedeni zasad.Navedeno lice je lišeno slobode te je nakon izvršene kriminalističke obrade pušten u 19,30 sati.Sačinjena propratna dokumentacija.

Usora

            Dana 28.07.2017.godine u mjestu Ularice, od strane policijskih službenika pronađen je zasad 9 (devet) biljaka, veličine od 50 do 240 cm, koje asociraju na indijsku konoplju.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Usora.Upoznat tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

            Na području ZE-DO kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

PU II

PS Kakanj

           Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

            Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

            Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.